+381 (13) 235 26 15 office@etsntesla.edu.rs

Бронзана медаља за Арсић Жељка на 46.Међународној олиммпијади из физике
INDIJA2015.Olimpijadaizfizike 102
Жељко Арсић из Плочице, ученик Електротехничке школе „Никола Тесла” из Панчева, освојио је бронзану медаљу на 46. Међународној олимпијади из физике, која је одржана од 5. до 12. јула, у индијском граду Мумбају.

 
Поред њега, још четворо талентованих младих физичара чинило је српски тим на овом најпрестижнијем светском школском такмичењу и сви се враћају кући с наградама, односно ученици из Србије освојили су три бронзане медаље и две похвале.
allindija
Поред нашег Жељка Арсића, бронзане медаље освојили су ученици Јанко Шуштершич из Прве крагујевачке гимназије и Марија Шиндик из Математичке гимназије из Београда.
Похвале су добили Радојица Драшкић из Шабачке гимназије и Душан Новичић из Математичке гимназије из Београда, наведено је у саопштењу.
На 46. Међународној олимпијади из физике надметало се 86 земаља за титулу најбоље на планети, а такмичење се састојало од експерименталног и теоријског дела.
С младим физичарем је кренула и његова професорка Јелена Марковић, која му је ментор и која му предаје физику у Електротехничкој школи „Никола Тесла”.