+381 (13) 235 26 15 office@etsntesla.edu.rs

Pozivamo vas da posetite sajt www.mogudanecu.rs koji je razvijen u okviru projekta prevencije “Nulta tolerancija na rodno zasnovano nasilje” Autonomnog ženskog centra.
Sajt je prvenstveno namenjen srednjoškolkama i srednjoškolcima, sa interaktivnim sadržajima čiji je cilj povećanje informisanosti mladih o tome šta su diskriminacija, rodno zasnovano i seksualno nasilje, koje oblike može imati nasilje u partnerskim vezama, a šta su karakteristike zdrave veze. Mladi takođe mogu saznati kome mogu da se obrate ako trpe nasilje, odnosno kako da podrže nekog ko je izložen nasilju.
Kroz sadržaje o tome koji su mogući znaci izloženosti nasilju u partnerskom odnosu, na koji način razgovarati sa mladima o neprihvatljivosti nasilja, od koga potražiti podršku i kome nasilje prijaviti, sajt predstavlja i resurs za roditelje, kao i za nastavnike, koji u posebnom odeljku mogu pronaći informacije o fenomenu nasilja, njegovom uticaju na decu, kao i o zakonskim obavezama vaspitno-obrazovnih institucija.
„Mogu da neću! – Ljubav nije nasilje“ je slogan kampanje koja se realizuje uz podršku Fonda UN za suzbijanje nasilja nad ženama. Cilj je da se poveća svest mladih, prvenstveno devojaka, o nasilnim obrascima i osnaži ih da se suprotstave nasilju i ne pristaju na nasilje u partnerskim vezama.
Pozivamo vas da posetite sajt i stranice na društvenim mrežama.
Website: http://mogudanecu.rs/
FB stranica: https://www.facebook.com/mogudanecu
Instagram: https://www.instagram.com/mogudanecu/