+381 (13) 235 26 15 office@etsntesla.edu.rs

Захваљујући активној сарадњи Тима за наставу и учење са Викимедијом Србије, у нашој школи одржан је семинар “Примена онлајн вики алата као дидактичких средстава у настави и учењу”.

Општи циљ семинара је побољшање процеса учења и подучавања кроз примену нових и отворених платформи за учење заснованих на вики алатима, унапређење квалитета наставног и васпитног процеса и развијање слободних образовних садржаја.

Семинару је присуствовало 28 професора (25 професора ЕТШ “Никола Тесла” и 3 професора Медицинске школе “Стевица Јовановић”).

Реализатор семинара, Филип Маљковић упознао је учеснике семинара са основним принципима вики пројеката, Википедијом и другим Викимедијиним пројектима у образовним процесима — примерима добре праксе, презентовали су вики алатe и начинe израде вики чланака као и могућност примене у настави.

У практичном делу семинара учесници су имали прилику да сами креирају чланак на Википедији.

Захваљујемо се Викимедији Србије, Ђорђу Стакићу (оснивачу Викимедије Србије и члану Управног и Академског одбора), Филипу Маљковићу (оснивачу Викимедије Србије и члану Управног и Академског одбора) и Небојши Ратковић (менаџеру образовног програма).