+381 (13) 235 26 15 etsntesla@etsntesla.edu.rs

Финално вече овогодишњег, осмог по реду, такмичења средњошколаца у рецитовању на страном језику „Стиховизија“ одржано је у 22. новембра, у читаоници Градске библиотеке Панчево.

У финалној вечери такмичило се 35 ученика, а такмичари су, осим на енглеском, рецитовали песме и на шпанском и турском језику, као и на језицима националних заједница. Ове године је на „Стиховизији“ учествовало и троје ученика наше школе: Александра Јошић 1-1 рецитовала је песму Били Ајлиш „The thirtieth“, Павле Милошев 1-6 песму „When we two parted“ Џорџа Гордона Бајрона, док је Немања Миладиновић 3-3 одабрао песму „Leisure“ Хенрија Дејвиса. Ментори ученика биле су професорке Бранка Коларов и Сања Стојков.

Своје утиске са овог такмичења са нама је поделила Александра Јошић 1-1:

„Професорка енглеског језика ме је пријавила за ово такмичење. Била сам веома узбуђена јер је то било први пут да се такмичим у рецитовању, па сам упорно вежбала све до „Стиховизије“. Енглески језик волим још од малена. Учим га у школи, али и кроз игрице, филмове, серије, социјалне мреже. Читам поезију на енглеском језику која у мени буди много емоција. Један од мојих омиљених песника је Перси Биш Шели, а његово омиљено дело „Alastor; or the Spirit of Solitude“. Веома ми је драго што сам учествовала на овом такмичењу и представљала своју школу, а било је занимљиво слушати друге такмичаре.“

Сви учесници су добили захвалнице и књиге на енглеском језику и стекли још једно лепо искуство.

Јована Ђуришић 2-2
Новинарска секција Електротехничке школе „Никола Тесла“